Exkurze Praha – 8. třída

27.06.2024 15:41

Ráno 11. června v 6.50 hodin jsme vyjeli z Moravské Třebové směr Praha. Dojeli jsme v pořádku, žádné problémy nás naštěstí nepotkaly. Metrem a tramvají jsme se přesunuli do Národního technického a někteří do Národního zemědělského muzea. V technickém mě nejvíc zaujala auta jako Bugati, Tatra, Präsident atd. Pak jsme navštívili Valdštejnské zahrady, ve kterých bylo jezero s kapry. Po svačině jsme vyjeli metrem a busem na Žižkov a navštívili jsme Armádní muzeum. Tam jsme si mohli prohlédnout expozice husitských a světových válek. S průvodkyní jsme se zabývali 1. světovou válkou. Potom jsme dojeli na Václavské náměstí, kde jsme měli krátký rozchod. V 19 hodin už jsme byli zpátky doma.

Hlib K.

Z postřehů mých spolužáků:

V zemědělském muzeu byla tři poschodí. V prvním lesnictví a rybářství, v druhém něco o jídle, ve třetím bylo dobré, že jsme byli na střeše a mohli se rozhlížet na celou Prahu. (Josef S.)

V technickém muzeu byly různé klavíry značky Petrof, pak motorky, kola, auta, vlaky atd. Mohla jsem si zahrát na dva klavíry, které jsem ještě nikdy asi neviděla. Klavíry byly velmi hezké, měly různé barvy a hlavně i tvary. (Veronika F.)

Vojenské muzeum se mi líbilo. Nejlepší byla místnost se zákopy, které vypadaly jako skutečné. Cítila jsem se tam divně a nesvá. V zahradách se mi líbili pávi a kašny. (Kája T.)

Zemědělské muzeum bylo interaktivní a zábavné. Líbila se mi expozice lesnictví a zemědělství. Ve Valdštejnských zahradách se mi líbil rybníček s rybami a pávi. (Ellen H.)

Zpět